21.4.09

maagiline vs kaine


Kas sina näed igas asjas midagi maagilist? Selleks, et tavapärasele anda erutavat varjundit, sest tavapärane on... noh, hästi tavapärane?

Et pilved on tegelikult sinu endiste armastuste vaimud, kes meelega su kevadpäeva varjutavad? Või et su toataimed räägivad sinuga, ainult et nende jutt on keeles, mida sa oskad ainult unes? Või et igal majal on kuskil selline punkt, et kui sinna kasvõi laps jalaga virutab, siis kukub kogu kaadervärk kokku?


Või näed sa kõike täieliku häirimatu kainusega? Sest kui unustada ära kõik eelarvamused ja vaadata tavapäraseid asju justkui esimest korda, ei paista enam ükski tavapärane asi tavapärane.

Et pilved on veeaur, mis olid vaid kuus tundi tagasi kellegi pisarad, kraanist pahisev veejuga või kallis Itaalia mineraalvesi. Või et su toataimede iga rakk on keerulisem, kui ükskõik mis masin, mille inimesed on senimaani kokku suutnud panna? Või et kõik maailma majad koosnevad aineosakestest, mis umbes kümme miljardit aastat tagasi sepistati kokku tähe sees, mis oli meie Päikese eellane?

Kui niimoodi mõelda, siis ei ole maagilisel ja kainel mõtteviisil mitte mingit vahet.

4 comments:

anna-kristiina said...

iga ahju visatud halg on elamus. ja kunagi ei tea, kes selle puu najal seisnud on.

Miina said...

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic.

Miina said...

Jah, ma loen su blogi tagurpidi ja spämmin mõnuga kommentaarides :)

Kristian said...

Õudne :)

Post a Comment