3.4.10

kalevipoja vaenlased

Kõigil kangelastel on olnud alati pahalasi, kellele sõõrmesse sõita. Sherlock Holmesil oli doktor Moriarty. Batmanil Joker. James Bondil dr. No. Ansipil Savisaar.

Kalevipojal on neid vaenlasi hulgem. Vanast eeposest meenuvad muuhulgas Sarvik, sortsid, Soome tuuslar ja mongolid. Eestil on alati olnud palju vaenlasi, seetõttu on loogiline, et ka Eesti rahvuskangelasel on kogu aeg käed tööd täis.

Kalevipoja uusversioonis on vanad vaenlased elanud läbi uuenduskuuri. Iidsed kollid on apgreiditud kaasajale relevantsemateks monsteriteks. Selliseks, kes ajavad ka päriselt hirmu nahka.

Muidu on nii, et kui ma ütlen Sarvik, siis te küsite, et mis mõttes? See on ju mingi jotade õlts?

Pankur on uus Sarvik. Jah, olgu uue Kalevipoja põhipaha Pangahärra ise.
Väike tatine elukas,
nagu Yoda Tähesõjast,
teravate küünistega,
suure kongus nospeliga,
silmaaluskottidega,
seljas oli must sabakuub,
peas tubli torukübar,
põsed lötendasid tuules,
pilk tal vilas ringi nagu
lasteporno levitajal.
Pankur ajab sadadel tuhandetel päriselt ka hirmu nahka. "Pangahärra tuleb ja võtab teilt veel lõpuni maksmata ridaelamuboksi ära". See on palju jubedam kui "Sarvik tuleb ja võtab teilt hinge ära".
Aga see ei ole meil ainus timeswitch. Soome sepa pundist, kes originaalis müütasid Kalevipojale üht vinget mõõka, on saanud Soome Põrguinglid, kes on tuntud oma relvaäride poolest. Karjamurdjatest huntidest on saanud autosid rüüstavad narkomaanid. Ja nii edasi.

Eriti uhke olen ma selle üle, kuidas lõpulahingute "raudmehed" uusversioonis välja kukkusid. No mõelge, millised on kaasaegsed terasest düüdid? Sellised hirmutavad. Sellised, kes kõigist üle sõidavad. Sellised, kes kogu maa ja ilma ära suudavad vallutada.

Jep, terminaatorid. Väga raudsed mehed, kas pole. Paljastamata lõpulaulu kogu plotti, võin öelda, et seal on mõned väga vinged stseenid, kus robotid inimestega võitlevad, Matrixi ja Terminator Salvation parimate traditsioonide põhjal.
Põlesid Eesti kirikud,
põlesid ostukeskused.
Ühesõnaga, eeposes saab olema kõvasti vaenlasi. Ja kõvasti Kalevipoja äksönit nende vaenlasetega. Sellist vägevat laserkahurite-tuumapommide-arnoldschwarzenneggerilikku äksönit.

2 comments:

Oskar Punga said...

Ootan põnevusega raamatut, saaks kunagi võib olla selle ploti ka teada mis "Kalevipojas" tegelikult juhtus.

Kristian said...

sama siin :) kui asi on valmis, peaks see olema palju enam accessible kui vana kuiv KP

Post a Comment