20.10.09

sinised silmad


Väidetakse, et kõik sinisilmsed inimesed pärinevad ühest esivanemast. Ühest mutandist, kes kümme tuhat aastat tagasi sündis sellise kummalise defektiga.

Minu vaarisa.

Ma tean, mida ta mõtles ja mida ta ütles, kui ta pruunisilmne hõim oli ta kinni sidunud ja valmistus teda ohverdama jumalatele, kes kartsid kummalisi asju ning kelle silmad olid mustad või kuldsed või leegitsevad ning kellele meeldis inimliha.

Minu vaarisa mõtles sellele, kuidas tema ema oli juba lapsest peale käskinud tal kinnisilmi ringi käia. "Või kui sa teed silmad lahti, mu poeg, siis ära mingi hinna eest kellelelgi otsa vaata. Sest siis sa oled kadunud." Ja ta kõndis ringi, põrnitsedes kõiki altkulmu ja hakati arvama, et ta on veidi imelik.

Kuid kõik naised ütlesid, et nad näevad tema silmades kosmilist keerist või enda tulevikku. Kõik teised mehed vihkasid teda, sest mehed vihkavad selliseid mehi, kelle kohta naised midagi taolist räägivad.

Kõige kauem vaatas tema sisse hõimu nõid, mustade silmadega naine. Ta hakkas teda nähtud piltide eest kõige enam vihkama. Ta ässitas oma kütid sinisilma vastu üles. Käskis neil ta kinni võtta, sest tema, nõid, teadis, et kõik need, kes on erilised, ei austa ka nende jumalaid.

"Ja kui keegi meist astub üles jumalate vastu, siis saame tunda nälga ja viletsust ja teie kõigi noksid kukuvad teil küljest!"

Mehed olid sellest noksijutust väga sabinas, ning et nad olid just mõned päevad tagasi leiutanud alkoholi, siis polnud neile vaja väga mitu korda öelda, mida järgmiseks teha. Käerauad olid nad leiutanud juba paar aastat tagasi. Nuiad veel varem. Make no more hints.

Ja kui pruunide silmadega metslased siniste silmadega metslase lõpuks kinni võtsid ja teda tema silmade pärast ohverdama valmistusid, siis pidas ta maha kõne oma kohmakas metslasekeeles, kus ta ütles, et tema sinised silmad ei hukku iial.

"Kunagi tuleb Frank Sinatra, keda nimetatakse Vanaks Sinisilmaks ning ta laulab zhlaagreid, mis on ägedamad kui hõimu parima küti jahilaulud!" Kuid teised metslased ainult naersid tema üle, sest keegi ei mõistnud, misasi on zhlaager.

"Kunagi tulevad supermodellid, kelledel on nii suured sinised silmad, et neisse võib uputada ookeaniauriku!". Kuid teised metslased ainult võtsid välja oma teravate servade kivid ja naersid, sest keegi ei mõistnud, misasi on ookeaniaurik.

"Ja kunagi tänavad mind järeltulevad sugupõlved selle eest, et nende geneetilises koodis toimus muudatus, mis andis neile fantastilise sinise vikerkesta!". Kuid teised metslased ainult surusid oma teravate servadega kivid tema rinna vastu ja naersid, sest keegi ei huvitunud geneetikast.

Sellel ööl pidas hõim kaua pidu.

Nad sõid kõhud täis jumalatele ohverdatud liha.

Samal ööl läks kaduma ka hõimu nõid ning teda ei nähtud enam iial. Arvati, et ta põgenes põhja poole, sinna, kust tulevad talved.

Aastaid hiljem rääkisid rändurid, et nad olid teda seal kaugel näinud. Et tal oli poeg. Ning lisasid, alati hästi vaikselt -- nii et jumalad ei kuuleks -- et sellel olla silmad sama värvi kui taeva kõhualune.

Ja nüüd, mu väike sõber, mine ilusti magama. Võta ilusasti ära oma unerohud ja näe moraalituid unenägusid. Vaata neid oma värviliste silmadega.

Kui sul on need sinised, näed teistest enam.

No comments:

Post a Comment